Πως λειτουργεί το Gastronomy Tours με τους Παρόχους Δραστηριοτήτων 

Ο χρήστης επιλέγει μία δραστηριότητα ανάλογα με:

  • Το είδος της δραστηριότητας
  • Την περιοχή (Αττική, Πελοπόννησο, Θεσσαλία κ.λπ.)
  • Τον μήνα της επίσκεψης

Η πλατφόρμα του εμφανίζει μια σειρά δραστηριοτήτων  που ταιριάζουν στις επιλογές του.

Κατόπιν, κάνει αίτημα για την κράτηση που τον ενδιαφέρει, και πληρώνει OnLine το κόστος της κράτησης στο Gastronomy Tours και θα περιμένει απάντηση το πολύ 24 ώρες αν η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη.

Ο Πάροχος της δραστηριότητας λαμβάνει τότε email, που τον ενημερώνει ότι κάποιος έκανε μία κράτηση για την συμμετοχή σε κάποια δραστηριότητα του για συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών, ημέρα και ώρα. Ο Πάροχος θα πρέπει τότε να απαντήσει το αργότερο σε 24 ώρες, αν αποδέχεται ή όχι την κράτηση, αλλιώς ο επισκέπτης θα λάβει ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα ότι η δραστηριότητα δεν έχει διαθεσιμότητα και αμέσως το ποσό της κράτησης επιστρέφεται στον χρήστη.

Εάν ο Πάροχος αποδεχθεί την κράτηση, ο χρήστης θα λάβει ένα email με τα στοιχεία της κράτησης του που θα το χρησιμοποιήσει και ως αποδεικτικό της κράτησης του, το παραδίδει στον Πάροχο κατά την άφιξή του και  πληρώνει το κόστος της δραστηριότητας κατ’ ευθείαν στον Πάροχο.

Εάν ο Πάροχος της δραστηριότητας δεν αποδεχτεί το αίτημα για κράτηση, τότε ο χρήστης θα λάβει αυτοματοποιημένο μήνυμα ότι η δραστηριότητα δεν είναι διαθέσιμη και θα του επιστραφεί αμέσως το κόστος της κράτησης.

Ο Πάροχος της δραστηριότητας μάλιστα έχει την δυνατότητα να ζητήσει προκαταβολή από τον επισκέπτη που εισπράττει για λογαριασμό του το Gastronomy Tours και κατόπιν τον εξοφλεί με χρέωση 2,0€/άτομο από το Gastronomy tours.

Για να δείτε τους πλήρεις Όρους Συνεργασίας μεταξύ Gastronomy Tours και τους Παρόχους Δραστηριοτήτων  πατήστε εδώ.

Subscribe to our Newsletter

LOOKING FOR GREAT IDEAS TO BUILD YOUR HOLIDAY AROUND?