...

Διακοπές που κυριαρχήσουν το καλοκαίρι 2021

Όπως αναφέρει το Conde Nast Traveller, εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα για τα επόμενα χρόνια θα σχεδιάσουν ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας και πιο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Ταξίδια που μετατρέπουν το όνειρο σε πραγματικότητα. Αυτό που έκανε η πανδημία, στην ουσία, σύμφωνα με τους…

Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι μετά το πέρας της πανδημίας

Μετά από ένα χρόνο εγκλεισμού και παραμονής στο σπίτι και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παγκοσμίως, πολλοί είναι εκείνοι που βιώνουν μια έντονη επιθυμία να ταξιδέψουν. Καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού COVID-19 έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλο τον κόσμο, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια κατά την διάρκεια των ταξιδιών τους, και όχι μόνο, αρχίζει να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με το travelpulse.com, λοιπόν, αναμένεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ταξιδιωτών θα εξοικονομήσει τις μέρες αδείας και τη διάθεσή τους για μεγαλύτερης διάρκειας και πιο μακρινά ταξίδια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αφού, τόσο καιρό ήταν περιορισμένοι και με τα χέρια δεμένα αναφορικά με το ταξίδι, οι λάτρεις του ελπίζουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το πρώτο τους ταξίδι. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες μπορεί να είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα, να ταξιδέψουν σε νέες τοποθεσίες, να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα ή να μείνουν κάπου εκτός του συνηθισμένου.

Ομοίως, μετά από 12 μήνες εργασίας με ευελιξία από το σπίτι, πολλοί είναι και εκείνοι που θα επιλέξουν να κάνουν παρατεταμένη διαμονή -ή «workcation»- σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, αρκετά μακριά από τον μέχρι πρότινος τόπο διαμονής τους.

Όπως αναφέρει το Conde Nast Traveller, εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα για τα επόμενα χρόνια θα σχεδιάσουν ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας και πιο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Ταξίδια που μετατρέπουν το όνειρο σε πραγματικότητα. Αυτό που έκανε η πανδημία, στην ουσία, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν να προκαλέσει μια εκ νέου αξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των στάσεων ζωής των ανθρώπων.

Όσοι κλείστηκαν στο σπίτι είχαν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν αυτό το ταξίδι- όνειρο ζωής και με την πρώτη ευκαιρία, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα είναι έτοιμοι να το υλοποιήσουν. Προορισμοί όπως η Ισλανδία με το μοναδικό θέαμα στο Βόρειο Σέλας, καθώς και η Κένυα για ένα αξέχαστο σαφάρι δείχνουν να έχουν αυξημένη ζήτηση.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι ταξιδιωτικές εταιρείες που ειδικεύονται ή μπορούν να προσαρμόσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μακροπρόθεσμα ταξίδια θα είναι, κατά κάποιο τρόπο, οι ευνοημένοι της «εξόδου» από την πανδημία.

Πηγή: newsbeast.gr

Subscribe to our Newsletter

LOOKING FOR GREAT IDEAS TO BUILD YOUR HOLIDAY AROUND?