Τα χιώτικα προϊόντα Citrus απέκτησαν μία μονάδα παραγωγής στην Αθήνα

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε μυρωδάτες μαρμελάδες, αμυγδαλωτά και λουκούμια κατευθείαν από… την πηγή Αν έχει κανείς δοκιμάσει χιώτικο μανταρίνι, τη γεύση του δεν την ξεχνάει. Είναι ένα από τα πιο μυρωδάτα και γλυκοφάγωτα προϊόντα του νησιού – το ότι η Χίος είναι γνωστή…

|

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε μυρωδάτες μαρμελάδες, αμυγδαλωτά και λουκούμια κατευθείαν από… την πηγή

Αν έχει κανείς δοκιμάσει χιώτικο μανταρίνι, τη γεύση του δεν την ξεχνάει. Είναι ένα από τα πιο μυρωδάτα και γλυκοφάγωτα προϊόντα του νησιού – το ότι η Χίος είναι γνωστή και ως «Μυροβόλος» μόνο τυχαίο δεν είναι. Σ’ αυτή την αρωματική δυναμική βασίζεται εταιρία Citrus, η οποία αξιοποιεί τόσο το εν λόγω μανταρίνι όσο και τα υπόλοιπα εξίσου φημισμένα εσπεριδοειδή σε μια μεγάλη γκάμα προτάσεων που βλέπουν με σύγχρονη ματιά μια παράδοση καλλιέργειας που κρατάει από τον 14ο αιώνα.

citrus paradosiaka proionta apo ti hio fotografia asimina giagkoydaki 3 - Gastronomy Tours

Ξεκινώντας από χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και αμυγδαλωτά, λουκούμια, μαρμελάδες και υποβρύχια με γεύσεις εσπεριδοειδών και άλλων φρούτων, μπάρες δημητριακών και πίτες φρούτων, η Citrus συνέχισε και με κάποιες αλμυρές παρασκευές όπως η μουστάρδα χιώτικου μανταρινιού με άρωμα τρούφας, η σάλτσα τομάτας με μέλι και αστεροειδή γλυκάνισο αλλά και η βινεγκρέτ με άλειμμα χιώτικου μανταρινιού και χαρουπόμελο. Τα προϊόντα της, που αυτή τη στιγμή πωλούνται σε 80 σημεία σε όλη την Ελλάδα ενώ εξάγονται και στο εξωτερικό, έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις κι εκτιμηθεί ιδιαίτερα από το κοινό.

Όλα τα παραπάνω μέχρι τώρα παράγονταν σε ένα αρχοντικό του 1742 στον Κάμπο της Χίου. Πρόσφατα όμως η εταιρία εγκαινίασεμια σύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Αθήνα, δένοντας πάντα παραδοσιακές μεθόδους και νέες ιδέες. Καθώς στο ίδιο κτίριοστον Ταύρο λειτουργεί και πρατήριο, με μια στάση στην οδό 25ης Μαρτίου μπορεί κανείς να βρει όλη τη συλλογή.

Citrus – Άρωμα Μνήμης Έδρα: Τεώ 40, Ταύρος / Πρατήριο: 25ης Μαρτίου 7, Ταύρος. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2104831050, & 2103390790

Πηγή: ethnos.gr/

Subscribe to our Newsletter

LOOKING FOR GREAT IDEAS TO BUILD YOUR HOLIDAY AROUND?