...

Η Ε.Ε. προβάλει την ευρωπαϊκή γαστρονομία

Έναν γαστρονομικό οδηγό 176 σελίδων δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια προσπάθεια προβολής και προστασίας των μοναδικών προϊόντων που παράγονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Έναν γαστρονομικό οδηγό 176 σελίδων δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια προσπάθεια προβολής και προστασίας των μοναδικών προϊόντων που παράγονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η καμπάνια ενημέρωσης «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς μέσω των social media, instagram και facebook.

[tg_youtube video_id=”B-EmFTFLmxI”]

Συνολικά 27 διακεκριμένοι σεφ από τις 27 χώρες της ΕΕ δημιουργούν νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές αξιοποιώντας 27 διαφορετικές πρώτες ύλες που, όμως, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: φέρουν σήμα ποιότητας, είναι μοναδικές για την περιοχή στην οποία καλλιεργούνται ή παράγονται και, πάνω απ’ όλα, είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Ξεφυλλίζοντας τον γευστικό κατάλογο, ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος και πώς καθένα από αυτά μπορεί να μετατρέψει ένα απλό παραδοσιακό πιάτο σε μια αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία. Μοσχάρι ταρτάρ με σαλάτα από αγγούρι φιστίκι από τη Γαλλία, ριζότο με κόκκινο λάχανο και καπνιστό ψάρι από την Ιταλία, μακαρόν με λουκούμι από την Κύπρο, ζυμαρικά με χέλι και παλαιωμένο τυρί από την Ολλανδία.

Από τον γαστρονομικό κατάλογο δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα. Το προϊόν που επιλέχθηκε να αντιπροσωπεύσει την χώρα μας είναι η μοναδική φάβα Σαντορίνης. Τα πασίγνωστα κίτρινα μπιζέλια που καλλιεργούνται στο νησί εδώ και 3 500 χρόνια. Πολυάριθμα προϊόντα προσπαθούν κατά καιρούς να μιμηθούν την ελληνική φάβα, όμως η φάβα που παράγεται στη Σαντορίνη είναι η μόνη που έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης.

Τον γαστρονομικό κατάλογο μπορεί κανείς να τον βρει εδώ.

Επιμέλεια: Ευτυχία Κωνσταντινίδου
Πηγή: ΕΡΤ3

Subscribe to our Newsletter

LOOKING FOR GREAT IDEAS TO BUILD YOUR HOLIDAY AROUND?